Werkwijze

Tijdens het coachingstraject gaan we op zoek naar wat belangrijk voor je is, waar je energie van krijgt en waar je goed in bent. Als je weet wat je in essentie wilt, ontstaat een gevoel van ruimte en ga je kansen zien die je inspireren tot het maken van doorleefde keuzes.

In gesprek

We gaan in gesprek. In een veilige, rustige omgeving kun je jouw verhaal bij mij kwijt. Ik luister met aandacht, leef me in en vraag door. Dat helpt je om zaken op een rijtje te zetten en geeft je rust en ruimte in je hoofd. Ik vraag je stil te staan bij hoe je dingen doet, wat je daarbij voelt en wat je daarover denkt. Ik geef je ook feedback. Zo krijg je meer gevoel voor en inzicht in de betekenis die ervaringen voor je hebben.

Experimenteren en onderzoeken

Ik nodig je uit om te experimenteren om vanuit verschillende perspectieven te onderzoeken wat belangrijk voor je is. Je neemt alle aspecten die jouw keuze beïnvloeden onder de loep. Je geeft ruimte aan zowel rationele argumenten als aan irrationele beelden, fantasieën en emoties en dat leidt tot verrassende inzichten en ideeën. Afbeeldingen, foto’s en beelden die je put uit je eigen fantasie, zijn krachtige bronnen van informatie en inspiratie.

In actie

Keuzes zijn pas echt waardevol als je ze weet om te zetten in concrete acties. Vaak is het moeilijk om gewoontes of patronen te doorbreken. Ook als je weet wat je wilt doen, doe je dat vaak niet vanzelfsprekend. Dat is lastig, maar niet voor niets.

Ik onderzoek ook met je wat de waarde is van datgene wat jou belemmert. De meest krachtige, creatieve ideeën zijn die waarbij je de waarde van belemmeringen verbindt met de waarde van het nieuwe dat je wilt eigen maken. Je experimenteert met nieuw gedrag, waarbij ik je ondersteun. Ik help je ook om in je omgeving inspiratie en steun te vinden.

Bij ZIPP gaat de coaching verder dan het oplossen van problemen en het doorhakken van knopen. Ik help je graag om je zelfkennis te vergroten, je talenten te ontwikkelen en creatief om te gaan met de uitdagingen die op je pad komen. Zo heb je nog jarenlang plezier van wat je leert en ontdekt.